Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Радев: МВР продължава да обновява списъка на издирваните лица в целия ЕС

Валентин Радев
Снимка: БГНЕС

МВР продължава да обновява списъка на издирваните лица в целия Европейски съюз, каза в Пещера министър Валентин Радев.

Министър Радев заяви, че службите вече са се свързали с издирвания мъж, който се показа в социалните мрежи от Германия. Той  е поканен да се върне в страната  заради процесуалните действия, които следват:

"Да, то ще има много такива. Представете си, ние сме сложили само част от лицата. Стотици са такива, които ги издирваме. Всеки може да си позволи, който е издирван, да пише каквото си иска. Ние сме длъжни, защото сме институция, да казваме това, което знаем, истината. Ще го проверя случая. Това са хора, които са издирвани, които са престъпили закона, и ви моля не да слушате тях, а да слушате институциите".

Министър Радев заяви, че вътрешната проверка на летище София трябва да приключи до 16 април:

"Много ми се иска това да не е нещо постановка, да не е нарочно направено, да е грешка. Ще изчакаме резултатите. Това е прецедент и ние трябва да бъдем прецизни, както сме прецизни при пазенето на най-чувствителната сухопътна граница в Европа".

Освен църквите пожарникарите ще проверят и всички молове в страната преди великденските празници, за да се избегнат евентуални инциденти при струпването на много хора.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44