Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фатални инциденти белязаха откриването на мотосезона днес

Заради началото на мотосезон 2018 от МВР призоваха всички водачи на автомобили и мотори да карат внимателно и да бъдат толерантни на пътя

| обновено на 31.03.18 в 12:50
Снимка: Даниел Инков

Под мотото "Не на агресията на пътя", мотористи от цялата страна се събраха пред столичния храм-паметник "Свети Александър Невски" за откриването на мотосезон 2018. Организаторите на събитието отправиха призив за повече толерантност, внимание и отговорност на пътя. 

Хиляди мотористи, окупирали площада пред храм паметник "Александър Невски", дадоха началото на събитието . Всички условия за сезона са изпълнени: "Правете любов, а не катастрофи", заявиха пред множеството организаторите. Заместник кметът на София Евгени Крусев също поздрави мотористите, а началникът на охранителна полиция Борислав Муеров им пожела: "Безпроблемен, безавариен сезон и да спазвате законите и правилата за движение!" 
Мотошествието предизвика огромни задръствания в София.  Мотоциклетистите преминаха по централните софийски булеварди и продължиха до квартал Бояна. 500 души от Северозападна България пък откриха мотосезона във Враца.

Заради началото на мотосезон 2018 от МВР призоваха всички водачи на автомобили и мотори да карат внимателно и да бъдат толерантни на пътя. Призивън дойде на фона на фаталните инциденти тази сутрин, когато - само в рамките на 40 минути, при катастрофи в страната загинаха двама мотористи, а трети пострада сериозно и беше откаран в болница.

39-годишен моторист загина, след като се блъсна в паркиран автомобил на централен пловдивски булевард. Според свидетели мотористът е преминал кръстовището на червен светофар и така се е стигнало до фаталната маневра, довела до сблъсък с паркираната кола. При друга катастрофа на пътя Асеновград - Бачково пострада още един моторист. Той се е блъснал челно с автомобил, след като машината му навлязла в насрещната лента. Мъжът е откаран в болница. 
Малко по-късно 25-годишен моторист загина на пътя Бяла-Русе, след като се ударил в ТИР. Установено е, че младият мъж е бил неправоспособен, а моторът не е бил регистриран.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44