Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В някои градове започнаха пролетното почистване

Снимка: Полина Тодорова

В Шумен днес е ден за традиционното пролетно почистване, организирано от общината.

Слаб е обаче интересът на шуменци към организираната акция по почистването. Единични бройки чували бяха взети от пункта в квартал "Боян Българанов", каза Стилиян Станков от община Шумен и поясни, че едни и същи хора участват в чистенето всяка година. По традиция в общоградските акции най-често се включват по възрастните шуменци.

Предвеликденско почистване правят и в Бобов дол. 80-те щатни работници на ОП "Чистота" и включените в програмата за временна заетост чистят по улиците, между блоковете, градинките, парка в центъра на града. Миньорският град е в сравнително добро състояние, след като през октомври миналата година беше правено пълно почистване на улиците заради 50-годишния юбилей от обявяването на Бобов дол за град. След зимата обаче, при използването на твърдо гориво от домакинствата, което е характерно за града, на места има замърсявания, които се отстраняват. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44