Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лондон обмисля дали да позволи руски официални лица да посетят Юлия Скрипал

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Британското правителство обмисля дали да позволи руски официални лица да посетят Юлия Скрипал, която се възстановява в болница след нападението срещу нея и баща й с нервнопалатичен газ.

Руското посолство в Лондон оповести, че настоява на правото да посети Юлия Скрипал, която е руска гражданка, след новината, че тя е в съзнание и се възстановява. Говорителка на британското външно министерство заяви, че "правителството обмисля руското искане на базата на задълженията съгласно международните и британските закони, включително правата и желанията на самата Юлия Скрипал".

Кризата около случая доведе до масово експулсиране на руски дипломати не само от Великобритания, но и други страни, като Русия оповести реципрочни мерки. По отношение на днешното изявление на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, че Великобритания трябва да съкрати допълнително мисията си в Русия с малко повече от 50 души, от Форин офис заявиха, че "колкото и това да е жалко, Лондон ще трябва да приеме отговора на Москва в светлината на предишното руско поведение". Говорителката допълни, че Москва е нарушила международните закони като е отровила бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му на британска почва.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44