Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Косово разследва екстрадицията в Турция на шестима души, заподозрени за "гюленисти"

Рамуш Харадинай
Снимка: БГНЕС

Косовските власти разследват ареста и екстрадицията на шестима турски граждани, съобщи косовският премиер Рамуш Харадинай. Мъжете бяха задържани по искане на Турция заради предполагаеми връзки с училища, финансирани от движението на Фетуллах Гюлен, обвинявано от Анкара, че стои зад опита за преврат през 2016 г.

Вчера Харадинай уволни косовския министър на вътрешните работи и шефа на разузнаването за това, че не са го информирали за арестите. Правозащитната организация "Хюман райтс уоч" критикува косовските власти за арестите и предупреди, че хората  са били изпратени в "страна, където има риск да бъдат измъчвани". 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44