Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турция ще бъде домакин на тристранна среща за Сирия

| обновено на 02.04.18 в 20:27
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заминава утре за Анкара, където ще обсъжда решаването на сирийската криза с колегите си от Турция и Иран - Реджеп Ердоган и Хасан Рохани. 

На 4-ти април в Анкара Путин, Ердоган и Рохани ще говорят за изпълнението на споразуменията, постигнати на първата им тристранна среща в рамките на мирния процес от Астана през ноември миналата година в Сочи. Тримата лидери ще обсъдят допълнителни мерки за укрепване на примирието, осигуряване на функционирането на зоните за деескалация, решаване на хуманитарните въпроси и насърчаване на политическия процес.

Преди това Путин и Ердоган ще ръководят седмото заседание на Руско-турския съвет за сътрудничество. Ще бъдат разгледани състоянието и перспективните на двустранното търговско-икономическо сътрудничество, съвместните стратегически проекти, включително в областта на енергетиката, общата борба срещу тероризма и ситуацията в Сирия. 

Очаква се един от акцентите да бъде церемонията по началото на изграждането на първата турска атомна централа. Проектът е на руската държавна компания "Росатом". 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44