Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Синапов: Агнешкото месо, произведено у нас, е с най-високо качество

Председателят на Националната асоциация на животновъдите призова потребителите да купуват български продукти за предстоящия Великден

Снимка: БГНЕС

В България има достатъчно агнета, за да се задоволи търсенето на месо за Великден. Има готовност и за износ, заяви председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов

В момента цената на килограм живо тегло е между 5,50 и 6 лева. 

Бойко Синапов призова потребителите да купуват за Великден българската стока:

"Нашето българско агнешко месо е доказало своите вкусови качества назад във времето. Защото съм сигурен и съм убеден, че животните, пашувайки - 70-80 процента от тревата, която консумират, това са билки. Това е едно от важните неща, които доказват, че вкусовите качества на нашето агнешко месо са много по-добри в сравнение с всички, ако щете с цяла Европа, с цял свят".



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44