Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици от Видин организираха дарителска кампания, за да зарадват възрастни хора за Великден

Снимка: архив

Двама младежи от Видин подготвиха и раздадоха Великденски пакети с хранителни продукти на възрастните хора от две села в региона. Антонина Лозанова и Ивайло Петков сами са организирали кампания, поставили са дарителни кутии в своите училища, в които са събрани близо 600 лева. 

С парите младежите са купили хранителни продукти и ги раздадоха в селата Върбовчец и Яньовец.  В тях жителите са около 50 души  - предимно самотноживеещи възрастни хора.  За Антонина и Ивайло по-важно е отношението към хората: "Идеята не е просто да дойдеш, да оставиш пакета, да кажеш примерно: "Весели Великденски празници" и да си тръгнеш.  Идеята е да ги попитаме как са и да усетят, че всъщност те не са чак толкова "северозабравени".

Възрастните благодариха за даренията, но най-вече за вниманието: "Зарадваха ме много. Да са живи и здрави децата! Добре се сетили децата и аз се радвам, че такива млади хора имат такова отношение към възрастните".

Посещението в двете села е поредното за Антонина. Тя е заснела и късометражен филм, който е нарекла "Северозабравени". Този път видеото ще носи името в "Северосплотени". 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44