Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Сега“ извежда начело: „При три милиарда лева приходи, хазартът плаща само 177 милиона лева данъци. За десет години печалбите от хазартни игри в България са се удвоили, най-много при лотариите с билетчета за търкане“. Изданието публикува още: „Държавата е в неведение колко са хората без здравни вноски“. По последни данни това са между 700 хиляди и 1 милион българи, защото НАП и Здравната каса ползват различни данни, коментира вестникът.

24 часа“ информира: „Плащат на безработни да учат за сервитьори и бармани, Само в "Слънчев бряг" не достигат 15 хиляди души, общо по Южното Черноморие има нужда от 80 хиляди души персонал“.

Стандарт“ осведомява: „Министър Ангелкова внася спасители на плажа“. Така „гларусите“ - спасители вече ще бъдат изместени от чужденци. В социалните мрежи има залози дали украинци или руснаци ще наглеждат туристите от Русия и Великобритания по Черноморието.

„На Запад изнасяме IT услуги, на изток – електрооборудване", пише на първа страница в „Монитор“. От публикацията става ясно, че българска фирма осигурява телевизията във Виетнам, а наше приложение помага на полицията в Индия да хваща престъпници.

Изданията акцентират на информацията, че за първи път Охридската архиепископия ще получи от България чудотворния огън за Възкресение Христово.

Земя“ извежда: „Даваме на Македония Благодатния огън. Това се случва за първи път в историята". Под заглавие „Исус Христос кацна у нас“ „Монитор“ показва снимка на Тед Нийли, който 50 години играе в рокоперата " Исус Христос суперзвезда".

„Гръцкото агне изяжда българското“, пише на първа страница на „Труд“. Изданието посвещава две страници на произхода на продуктите, които ще консумираме по Великден – гръцки агнета и полски яйца ще има на трапезата. В същото време износът на български агнета за Турция започва през май, уточнява вестникът.

За „Дума“ водещата тема е под заглавие: „Гонят знакови столични читалища заради дългове от 4 хиляди лева. Става дума за старите центрове „Петър Берон“ и „Цанко Церковски“ в район "Оборище". Техните настоятелства не са платили таксите на кметството и районният кмет е предложил да освободят помещенията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44