Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Организацията на слепите в Добрич със сериозни финансови затруднения

Снимка: БГНЕС

Организацията на слепите в Добрич е изправена пред сериозни финансови затруднения. За това съобщи председателят ѝ Митка Стоянова. Дейността и на Фолклорната група на незрящите "Светлина" също е заплашена заради липсата на средства.

"Сградата, в която се помещава Организацията на слепите в Добрич, тече при всеки дъжд, но нито от Общината, чиято собственост е тя, нито от Съюза на слепите отпускат средства за ремонт. През последните две години и дарителите са все по-малко", споделя бившият председател Живко Бохоров и допълва:

"Общината каза - нямаме пари, те са дадени за водния цикъл. Оправяйте се сами".

Фолклорната формация на незрящите "Светлина" също е изправена пред сериозни финансови затруднения, които поставят под въпрос участията им на фестивали в страната. Маестро Георги Събев:

"Имаме шест златни медала от Световния фестивал и шест златни медала от Търново“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44