Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България осъдена в Страсбург да изплати близо 1 млн. евро по загубени дела през 2017-а

Снимка: Жоро Александров

България е осъдена да изплати близо 1 милион евро обезщетения по загубени дела в Съда по правата на човека в Страсбург за миналата година. Това показва годишният доклад за изпълнението на решенията на съда.

Точната сума е 969,492 евро, което е повече в сравнение с 2016-а година, когато страната ни е била осъдена да изплати близо 640 хиляди евро.

От съда отчитат спад на нови дела срещу държавата ни - 33 спрямо 49 за 2016-а година. От тях 8 са по съвсем нови казуси, а останалите - по повтарящи се.

Най-много нови дела са заведени срещу Русия - 370, следвана от Турция със 138.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44