Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК: Младежката безработица в много страни от ЕС остава проблем

Снимка: архив

Младежката безработица в много страни от ЕС остава проблем – това призна говорителят на Европейската комисия Александър Винтерщайн. Той каза това след съобщението за понижаването на безработицата в ЕС и еврозоната през февруари. 


Винтерщайн призна също така, че това би могло да помогне на антиевропейски настроените партии на изборите за Европейски парламент догодина:

"Няма никакво съмнение, че нивата на младежката безработица са неприемливо високи. Самият председател /Юнкер/ каза, че това е един от най-сериозните проблеми, с които трябва да се справим. На първо място това трябва да направят страните-членки. Комисията прави всичко възможно на европейско ниво, за да им помогне. И без съмнение, тази безработица няма да направи младите хора по-ентусиазирани към Европа."


Според оповестените днес данни на Евростат, през февруари нивото на безработица в 28-те страни от Европейския съюз се е  понижило до ново 10-годишно дъно от 7,1%, а в еврозоната - до най-ниското ниво от края на 2008-а година от 8,5%.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44