Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна рехабилитацията на пътя Дъбова махала - Монтана

Снимка: Любо Андреев

Започна рехабилитацията на пътя Дъбова махала - Монтана. 
Символичната първа копка бе направена в монтанското село Студено буче. 

Проектът предвижда ремонт на 30 км от път 3-112. Финансирането е по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие. Инвестицията е за близо 16 млн. лв., съобщи Николина Чапанова, директор на дирекция в Агенция пътна инфраструктура. 
"Така ще може да пътуваме много по-безопасно". 
Това е най-лошият държавен път в община Монтана - каза кметът Златко Живков:
"Крайната цел наистина ще осмисли нервите и ядовете за дългото чакане, за да може да се реши цялостно тази отсечка". Да благодарим на правителството и на премиера Бойко Борисов, че отпуснаха средства за път, който е от съществено значение - каза депутатът инженер Дилян Димитров: "Той обслужва трафика от цялата страна".
72-годишната баба Петрана е доволна, че пътят ще се ремонтира. Трафикът Студено Буче е голям: 
"Трудно се живее. Тука сме броили 72 ТИР-а на час минават.."
Ремонтът на пътя Монтана-Дъбова махала трябва да приключи за 15 месеца. 

За ремонта на пътя Ардино-Кърджали Пътната агенция е осигурила 1 милион и 700 хиляди лева. В момента се работи на две отсечки, които до края на юни трябва да бъдат с нов асфалт, маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. През тази година ще започне и тръжна процедура за цялостна рехабилитация на пътя. Заради лошото му състояние и многото дупки, жители на Ардино изразиха готовност за протести.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44