Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радев ще приеме вицепремиера по въпросите на евроинтеграцията на Молдова

Румен Радев
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев ще приеме вицепремиера по въпросите на европейската интеграция на Молдова Юрие Лянка

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева също ще приеме Юрие Лянка. 

Акцент на разговорите ще бъдат правата на българската общност в Молдова и двустранни въпроси от търговско-икономическите отношения. 

Сред обсъжданите теми ще бъдат подкрепата на България за европейската перспектива на Молдова и необходимите реформи в тази насока от молдовското правителство. Акцент на разговора между Екатерина Захариева и Юрие Лянка ще бъдат и двустранните въпроси от областта на търговско-икономическите отношения и правата на българската общност. 

В края на октомври миналата година вицепремиерът Екатерина Захариева беше на двудневно посещение в Молдова, където откри генерално консулство в град Тараклия. В Молдова живеят една от най големите исторически общности в чужбина. От около 65 хиляди етнически българи в страната 57 процента живеят в Южна Молдова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44