Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Товарен кораб се е врязал в брега край протока Босфор в Истанбул

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Товарен кораб се е врязал в брега край протока Босфор в Истанбул. Не се съобщава за жертви. 
С помощта на влекачи корабът беше изтеглен от брега и сега е на десетина метра от него. 
 

Танкерът е ударил кея на крайбрежна вила под моста "Султан Мехмед Завоевателя", който свързва европейския и азиатския бряг на мегаполиса.

Причината за инцидента е блокиране на руля. Съдът с дължина 225 метра е плавал под малтийски флаг от Украйна към Египет.

Не се съобщава за разсипване на това на транспортния кораб, но водният трафик по Босфора беше затворен и в двете посоки.


Къщата "Хекимбашъ Салих Ефенди“ е от османската епоха, понастоящем се използва за сватбени тържества и концерти и са й нанесени сериозни щети. На мястото на инцидента по суша и море са пристигнали екипи на компетентните служби.

Босфорът е известен с трудностите за навигиране поради завоите и подводните си течения. Често пъти големите транспортни съдове ползват лоцмани и малки направляващи ги катери за преминаването през пролива, който свързва Черно с Мраморно море.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44