Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екатерина Захариева ще открие посолство в Обединените арабски емирства

| обновено на 09.04.18 в 12:57

България открива посолство в Обединените Арабски емирства. На церемонията утре ще присъства вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, която от днес е на работно посещение в Абу Даби. 

На официалната церемония във вторник ще присъства и новоназначеният посланик Богдан Коларов, който досега заемаше поста генерален консул в ОАЕ, където има многобройна българска общност, наброяваща около седем хиляди души. За откриването на българското посолство в края на миналата година правителството отпусна 578 хиляди лева. 

Абу Даби е ключов световен икономически и търговски център, а очакванията за откриването на българска дипломатическа мисия е да допринесе за развитието на политическите, икономическите, търговските и културните отношения между двете страни. 

Сред акцентите на разговорите на двустранните срещи на външния министър Захариева в Абу Даби ще бъде световното изложение "Експо 2020", което ще се проведе в Дубай. Ще бъдат начертани и конкретни форми на сътрудничеството в сферата на инвестициите, икономиката, световните технологии и туризма.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44