Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България открива днес дипломатическа мисия в Обединените арабски емирства

| обновено на 10.04.18 в 07:46
Снимка: БТА
България открива днес дипломатическа мисия в Обединените арабски емирства. За официалната церемония в Абу Даби пристигна вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, която в рамките на работната си визита ще проведе редица ключови срещи за активизиране на двустранните отношения.

Въпреки че дипломатически отношения с Емирствата са установени през 1991 година, страната ни досега нямаше посолство в Абу Даби, а за откриването му в края на миналата година правителството отпусна 578 хиляди лева. В страната има многобройната българска общност, наброяваща около 7000 души, и нарастващ брой български фирми, които развиват успешно бизнес в Емирствата.

За посланик на България в Абу Даби е назначен Богдан Коларов, кариерен дипломат с повече от 15-годишен опит, който преди това в продължение на три години бе генерален консул на България в Дубай.

Абу Даби е ключов световен икономически и търговски център, а очакванията са новата българска мисия да допринесе за развитието на двустранните отношения между България и Емирствата.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44