Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Захариева се среща с министрите на правосъдието и на инфраструктурата на Обединените арабски емирства

Екатерина Захариева
Снимка: БГНЕС

Работното посещение на вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева в Абу Даби продължава със срещи с министрите на правосъдието и на инфраструктурата на Обединените арабски емирства.

През първия ден от визитата беше завършена подготовката за подписване на споразумения за взаимно сътрудничество, каза министър Захариева.

„След седем години преговори е постигнато съгласие за взаимно признаване на свидетелствата за управление на МПС-та. Обсъждахме и това, че трябва колкото е възможно по-бързо да подпишем и финализираме споразумението за насърчаване на инвестициите,  защита на инвестициите, което ще подпомогне и инвестициите от Обединените арабски емирства в България“, подчерта Захариева.

Министър Екатерина Захариева откри посолство в столицата на Обединените арабски емирства Абу Даби. Събитието се смята за важна стъпка в активизирането на българската външна политика в Арабския свят.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44