Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деница Сачева:

228 млн. евро са инвестирани в България по европейската образователна програма "Еразъм+"

Деница Сачева
Снимка: БГНЕС

228 милиона евро са инвестирани в България по европейската образователна програма "Еразъм+" за последните 10 години. Това каза пред "Хоризонт" заместник-министърът на образованието Деница Сачева. 10 на сто от учителите у нас са участвали в различни дейности, свързани с програмата.

В момента у нас се провежда среща на директорите на националните агенции на програма "Еразъм" на всички държави - членки и се обсъжда бъдещето на програмата, както и резултатите, постигнати до момента, каза Сачева:

"Общите настроения са за това да има допълнителни инвестиции в рамките на следващата бюджетна рамка, като също така да се обърне особено внимание и на намаляване на неравенствата, т.е. да се работи с райони, които не са били включени до момента в програмата, да се търси начин за разширяване обхвата на програмата към различни сектори, включително по отношение на професионално образование, по-голяма мобилност, свързана с обмен на опит и практика за дигитални и предприемачески умения и разбира се, допълнителен силен акцент ще има отново върху учителите".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44