Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учениците и персоналът на бургаско училище бяха евакуирани заради антитерористично обучение

Снимка: БГНЕС

За броени секунди всички ученици и персоналът на бургаското училище "Георги Бенковски" трябваше да бъдат евакуирани в двора заради антитерористично обучение. По сценарий за получен сигнал за открито самоделно взривно устройство в ученическа раница на първия етаж на сградата всички - и персонал, и ученици трябваше да използват три от общо четирите изхода в ОУ "Георги Бенковски", разказа директорът Петър Георгиев:

"Трите изхода са съвсем достатъчни да евакуираме училището в рамките на 4-5 минути. Всяка година ни се случва да евакуираме".

"След бързата евакуация последва и заграждане на централния вход на училището", информира Георги Илиев, началник на 5-о в Бургас:

"Подадено е съобщение към 112. В момента пристигат екипите на МВР - пожарна, полиция, спешна помощ".

Раницата беше взривена на безопасно разстояние, но се наблюдаваше от близо 400 ученици.

"Беше много силно, но и ние реагирахме много бързо".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44