Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жан-Ив Льо Дриан: Целта на ракетните удари в Сирия е постигната, няма да последват нови

Разнопосочни са политическите реакции във Франция по отношение на участието на страната във военната интервенция в Сирия

| обновено на 14.04.18 в 14:45
Снимка: БГНЕС

Френските власти съобщиха, че са успели да унищожат химическите запаси на сирийския режим в среднощната ракетна атака:

"Целта на ракетните удари в Сирия е постигната, няма да последват нови", заяви френският външен министър Жан-Ив льо Дриан. Той съобщи, че е унищожена голяма част от химическия арсенал на режима на Башар Асад.


Министърът добави, че засега не е поставена под въпрос предстоящата визита в Русия на президента Еманюел Макрон.

Политическите сили във Франция реагират различно на френското участие във военната намеса. Ракетните удари са "нужни и спасителни за сирийския народ", заяви Кистоф Кастанер, лидерът на партията на мнозинството "Република, напред"Реакцията е била наложителна и според новия лидер на социалистите Оливие Фор

"Прибавянето на война върху войната не помага за постигане на мир" - смята обаче председателят на групата на Републиканците във френския сенат Брюно Ретайо. А според националистката Марин льо Пен Франция се е впуснала в действия с непредвидими последици.     







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44