Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реджеп Ердоган е обсъдил с Тереза Мей последните събития в Сирия

Важно е напрежението около Сирия да не се ескалира, е подчертал турският президент в разговора си с британския премиер

Реджеп Тайип Ердоган
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Важно е да не се ескалира напрежението в ситуацията около Сирия. Това е подчертал турският президент Реджеб Ердоган в телефонен разговор с британския министър-председател Тереза Мей


Ердоган е изтъкнал, че политическото решение е единственият път за постигане на траен мир и сигурност за народа на Сирия и че употребата както на конвенционални, така и на химически оръжия трябва да бъде спряна. Турският лидер отново е потвърдил позицията, че Анкара остро осъжда използването на химически оръжия. Тереза Мей е информирала Ердоган за военната операция срещу арабската държава.


Междувременно министър-председателят Бинали Йълдъръм заяви, че Турция разглежда бомбардировката като „положителна стъпка“, но е необходимо да се направи много повече за постигане на траен мир.


Вицепремиерът и говорител на кабинета Бекир Боздаг заяви, че разположената в Турция военновъздушна база Инджирлик не е била използвана за въздушния удар. Той също така потвърди информацията, че Анкара е била предварително уведомена за него.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44