Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напрежение в Пазарджик заради освобождаването на мъж, заподозрян в блудство

В пазарджишкия ромски квартал „Изток“ има напрежение, заради освобождаването от ареста на възрастен мъж, за когото се твърди, че е блудствал с две момичета на 8 и 11 години. 64-годишният мъж, с прозвището Мъзи, е заплашвал децата с убийство, ако кажат на родителите си какво им е причинил.

Блудствените действия продължили няколко поредни дни. След третия път, едно от децата споделило с майка си. Тя насочила вниманието си и на следващия ден видяла мъжът в избата с децата, но той успял да избяга. По-късно бил задържан. След 24-часов престой в ареста мъжът е освободен, което предизвика гнева на хората от квартала. Над 50 души се събраха пред блока на ул. „Спартак“.

От полицията съобщиха, че мъжът сам се е предал, като преди това се е укривал в Кричим. При разпита е заявил, че е невинен. Той е с чисто съдебно минало и здравословен проблем. Случаят се разследва от прокуратурата.

От Отдел „Закрила на детето“ заявиха, че не са информирани, но полицията също има закрилнически функции.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44