Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Национална конференция по физика в Плевен

Снимка: БГНЕС

Над 70 преподаватели  и близо 100 ученици от цялата страна участваха в 46-ата Национална конференция по физика.

Участниците изслушаха през трите дни над 70 доклади и презентации за обучението и европейските измерения на българското образование по този предмет.

Сред докладчиците и в трите дни бяха преподаватели от Софийския университет, от Пловдивския университет, както и физици от Карловия университет в Прага, много физици от страната, известни преподаватели. 

Образованието по физика у нас е на европейско ниво, каза академик Александър Петров - председател на Съюза на физиците у нас и допълни:
"Елементарни незнания на физически закони водят до в някои случаи до фатални грешки. Незнанието примерно на Закона за инерцията води до това, че младият човек се качва на мощната кола на баща си и смята, че като удари спирачка тя ще закове на място. Законът за инерцията казва друго. Ако той е учил физика, на него ще му е ясно, че това няма да стане и няма да превишава скоростта. Не може да спре на място преди инерцията."

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44