Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разпитаха 12 свидетели с телесни повреди на делото за експлозията на гара Хитрино

Приключи днешното заседание по делото за експлозията на гара Хитрино през декември 2016 година. Разпитани бяха 12 свидетели с телесни повреди и очевидци. 

Първи свидетелства Николай Цачев. От здрав човек, сега съм инвалид, каза той и посочи множеството операции, които е претърпял. Все още не е започнало възстановяването на къщата му. 

Останалите пострадали разказаха за фаталната сутрин. Първо са чули свистене, след това трус, който оприличили на земетресение, а след това взрив. Всичко гореше и паднах по очи, разказа Райме. Лекарите са извадили 10-сантиметрово стъкло от гърдите й, все още има проблеми със слуха. 

Николай Димитров, адвокат на пострадалите заяви:

"За нас е правото, но и задължението да искаме максимума, който е предвиден в Наказателния кодекс". 

Утре ще бъдат разпитани 15 свидетели, а на заседанията през май - вещи лица и представители на фирмата превозвач. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44