Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата работи по случай на агресия срещу дете в социален център в Пазарджик

Снимка: БГНЕС

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Елеонора Лилова е разпоредила спешна проверка и най-строги наказания заради поредния случай на агресия - в социален център в Пазарджик. Според сигнала преди десетина дни възпитателка е малтретирала дете с увреждания. Служителката е отстранена от работа, случаят е предаден на прокуратурата.

Малтретираното дете е 10 годишно. То е обичало да си играе с телефони, а насилието е извършено от детегледачка, която се подразнила, че посяга към личния й телефона. След получаването на сигнала е извършена спешна проверка, каза за "Хоризонт директорът" на Социално подпомагане в Пазарджик Радка Кежева: 

"Касае се за насилие и ние сме сигнализирали Районната прокуратура - Пазарджик. С детето ще работи психолог. Ще влязат и психолози, за да видят с кои други деца също може да се работи", обясни тя.
 
Предстоят проверки и в останалите центрове от семеен тип в областта, за да се установи какъв е психоклиматът там.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44