Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калфин е един от двамата кандидати за генерален директор на ОЛАФ

Снимка: government.bg

Ивайло Калфин е един от двамата кандидати за поста генерален директор на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ), преминали бариерата след гласуването в комисията за бюджетен контрол на Европейския парламент късно снощи. Новината съобщи за "Хоризонт" евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков, който е и член на комисията.

Фаворит остава бившия евродепутат от ЕНП - финландецът Виле Итала с 13 гласа, а Ивайло Калфин е на второ място с 11. Кой от двамата ще заеме поста, ще стане ясно до края на месеца.

Пред "Хоризонт" Новаков опроверга твърденията, че не е подкрепил кандидатурата на Калфин за поста, а евродепутатът от ГЕРБ и групата на ЕНП Ева Майдел заяви, че Ивайло Калфин е подготвен да заеме поста нов генерален директор на ОЛАФ и приветства издигането на кандидатурата му.

"Господин Калфин е много добре познат в Европейския парламент - той беше член на бюджетната комисия, през последните години беше и специален съветник по бюджета на комисар Йотингер. Винаги съм смятала, че е хубаво да подкрепяме българи с доказан опит и професионализъм на важни европейски позиции", подчерта Ева Майдел. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44