Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Водеща тема за всички издания днес е арестът на кмета на столичния район Младост Десислава Иванчева.

Иванчева беше зрелищно арестувана в центъра на София, пише  Труд. Малко по-късно маскирани спецченгета влязоха и в сградата на общината. По първоначални данни кметът е задържан заради подкуп от 70 хиляди евро, който й е бил даден за рарешително за строеж, пише Труд. Изданието посочва още, че ситуацията в район Младост, откакто начело там е Иванчева, е административен хаос, страх по коридорите и недоволни граждани.

Според вестник Сега освен кмета и заместничката й Биляна Петрова при акцията е била арестувана и трета жена, по неофициална информация посредник за подкупа.

24 Часа отбелязва, че разследването срещу Десислава Иванчева е започнало преди месец по сигнал на строителна фирма. Инвеститорът имал няколко обекта в квартал Младост.

По другите теми:

Възможността всеки абонат на парното да сключва индивидуални договори с топлофикационно дружество обсъжда работна група в Министерството на енергетиката, пише  Стандарт. Вестникът отбелязва, че Върховният адмнинстративен съд е отменил такса сградна инстаилация, а министър Теменужка Петкова потвърждава, че се готвят нови промени в Закона за енергетиката по повод съдебното решение.

Всяко седмо болнично легло в страната ще бъде премахнато от Здравната каса, съобщава  Монитор.  Близо 6 хиляди легла са излишни и касата няма да сключва договори за тях, става ясно от проекта на Националната здравна карта.

Хаос настана в ръководството на Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация в София. В момента лечебното заведение се ръководи от двама директори - избрания законно след конкурс преди година д-р Йордан Иванчев и появилия се преди дни д-р Антон Живков, пратен от здравния министър Кирил Ананиев, пише  Дума.

Сега  пише, че екоминистерството е задействало плана за застрояване на едни от последните диви места по Черноморието. В началото на април министерството е пуснало за обществено обсъждане доклад за оценка на въздействието върху защитени зони на изменението в общия устройствен план на община Царево.

Имотната мафия краде жилища и пари от банкови сметки с най-обикновено фалшиво удостоверение за брак, свалено от интернет, предупреждава Телеграф. Чрез новата измама се задига цялото състояние на починали, които нямат наследници по пряка линия.

Пътуването с БДЖ по празниците вече ще става само с предварително запазено място, посочва вестник Земя като цитира изпълнителния директор на Холдинг БДЖ Владимир Владимиров. Той обяснява, че в момента запазването на място може да става само на билетните каси, тъй като не е въведена електронна система. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44