Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Директорът на ЦРУ Майк Помпео е направил секретно посещение в Северна Корея и се е срещнал с лидера на страната Ким Чен Ун, пише "Вашингтон пост", като се позовава на свои източници в Белия дом. Според вестника визитата е осъществена около Великден и на нея са обсъждани детайлите около преки разговори между Ким и американския президент Доналд Тръмп. Тайната мисия е изпълнена след като Тръмп номинира Помпео за свой държавен секретар, допълва изданието. 
Вашингтон и Пхенян вече са осъществили контакт "на най-високи равнища", цитира "Вашингтон таймс" изказване на самия Тръмп. 
На Балканите: Като "кристално ясна и безусловна" определя македонският премиер Зоран Заев, цитиран от "Вечер", вчерашната препоръка на Европейската комисия за започване на преговори за присъединяване на страната му и Албания към Европейския съюза. 
В Турция "Хабертюрк" определя като "Изборна бомба" изненадващото искане на националистическия лидер Девлет Бахчели, който е и съюзник на президента Ердоган, за предсрочни парламентарни избори през тази година. Според в. "Йени шафак" "изненадващото предложение" на Бахчели е обнадеждило политиците и бизнесмените, които били обезпокоени от "сценарии, насочени срещу Турция". 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44