Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пет са предложенията за нови членове на КЕВР

Депутатите ще трябва да избират нови членове на Комисията за енергийно и водно регулиране от общо 5 предложения. От тях само две номинации са на нови лица.

Трима от предложените - Ремзи Осман, Георги Златев и Александър Йорданов, бяха в състава на регулатора, но отпаднаха при жребия, теглен в началото на месеца по процедурата за обновяване на КЕВР. Новите кандидатури са Пенка Трендафилова, предложена за комисар във водния сектор, и Евден Николов, номиниран за комисар в областта на енергетиката. Един от тях ще отпадне, тъй като овакантените след жребия места са само четири. Кандидатите ще бъдат изслушани първо в енергийната комисия, а после одобрени след гласуване в пленарна зала.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44