Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Педагогическият колеж в Плевен организира кръгла маса за реализацията на младите учители

Педагогическият колеж в Плевен организира кръгла маса за реализацията на младите учители. Участниците във форума дискутират теми за професионалната квалификация и образователната политика към бъдещите педагози.

Институции, директори на учебни заведения, неправителствени организации са сред участниците в кръглата маса. Подготовката в Педагогическия колеж е на високо ниво, но това е само едната страна за добра реализация. Още - от доц. Емил Бузов, директор на колежа:

"Създали  ли сме достатъчно добри условия за прием, развитие на младите учители, които работят в моето училище или в моята детска градина. Ако това нещо се случи, една от целите на тази среща ще бъде изпълнена, а всичко останало времето ще го покаже. Като че ли се изпитва по-голям проблем, свързан със самата реализация, защото достъпът до свободни места в един момент става по-ограничен и някакси тези млади хора изгубват своята, силна в началото, мотивация да желаят да станат такива, ако не могат да си намерят в първите няколко години работа на основен трудов договор."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44