Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милена Ангелова, ЕИСК: Многогодишната финансова рамка ще е приоритет в работата ми

Ангелова ще бъде един от двамата заместник-председатели на Европейския икономически и социален комитет с мандат до 2020 г.

| обновено на 19.04.18 в 17:35
Многогодишната финансова рамка и правилата за изразходване на европейските средства са приоритетите на българката Милена Ангелова, която беше избрана за заместник-председател на Европейския икономически и социален комитет. Тя ще отговаря за бюджетните въпроси. В интервю за „Хоризонт“ Ангелова заяви: 

"Мисля да започна от там, където са приоритетите и на Българското председателство. Друг аспект е бъдещето на работните места  - с дигитализацията, с четвъртата индустриална революция - все повече работници се чувстват несигурни за своята работа. От друга страна предприятията не разполагат с квалифициран човешки ресурс. Това е нещо, по което следва да се положат сериозни усилия", обясни още Милена Ангелова. 

"Ще бъда на страната на българското общество, като разбира се бизнесът е тази част, която генерира доходите и съответно плаща данъци, за да може бюджетът да преразпределя към цялото общество. В същото време ние сме тясно свързани с работниците и служителите, тъй като разчитаме на тях, за да работят, за да генерират продукт и да могат компаниите да бъдат конкурентоспособни. Бих се радвала да се засилят връзките с българските институции", коментира още Ангелова.

Тя е първата жена в историята на комитета, която ще отговаря за бюджета. 


Цялото интервю чуйте от звуковия файл. 




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44