Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природозащитници отново се събраха на протест за парк Пирин

Снимка: БГНЕС

Природозащитници от коалицията "Да остане природа в България" отново се събраха на протест с настояване, правителството да отмени решението от декември миналата година за промяна в плана за управление на националния парк "Пирин". 
Протестиращите се събраха пред сградата на партийния дом. Те заявиха, че националният парк "Пирин" е защитен от националното, европейското и световното природозащитно законодателство и затова не могат да се извършват сечи на територията на парка. 

Ето какво заяви участник в протеста:
"Трябва да събудим промяната по някакъв начин. Ако не идваме, няма как да стане. В други държави протестират по много, хиляди хора."
Протестът продължава.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44