Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Движението по главен път Е-79 в района на тунел "Дупница" вече е свободно

| обновено на 19.04.18 в 15:09
Снимка: Кирил Фалин, БНР

Движението по главен път Е-79 в района на тунел "Дупница", което беше спряно заради учение на Пожарната и Гражданската защита, вече е свободно. В учението участваха близо 100 служители на пожарната в Кюстендил. 

Разгърната е противопожарна и специализирана техника, кранове, линейки. Участват и четирима спасители от Планинския спасителен отряд в Дупница, над 10 доброволци. Какво се отиграваше? 

Ръководителят на занятието страши комисар Красимир Шотеков: 

"Произшествие, което възниква в резултат на свлачище в тунел. Много добре знаем, че произшествията в тунел са изключително сложни, тежки и с изключително тежки последствия за хората, които са в самото произшествие. Вторият сценарий, който е предвиден, е за действия при наводнение".

Преминаващи през подлеза към квартал "Байкал" в Дупница направо недоумяваха:

"Заради детето излезнах. Помислих, че има катастрофа"

"Вместо през подлеза, оттук минах".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44