Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Между 5 и 10% ръст на туристите за летния сезон са очакванията на Министерството на туризма

13% е ръстът в туризма във Велико Търново за една година

Снимка: Община Велико Търново

Между 5 и 10% ръст на туристите за летния сезон са очакванията на Министерството на туризма. Това заяви във Велко Търново заместник-министър Любен Кънчев при откриването на 15-ото издание на международното изложение „Културен туризъм“. Във форума се представят над 60 участници и посолствата на 7 държави. 

Министерството на туризма лансира идеята инициативата „100-е национални туристически обекта“да се разрасне в европейски мащаб, посочи заместник-министър Любен Кънчев: 
"Има културен туризъм в България, но просто ние трябва да го модернизираме. Не може за 2 години да се променят нито мисленето на хората, нито условията за туризъм".
Усложнената международна обстановка не е предизвикала отлив в пътуванията на българските туристи, коментира Ирина Найденова от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции. На въпрос изчисти ли се пазарът от некоректни туроператори, Найденова отговори:
"Има още какво да се желае, но работата в тази посока върви добре, така че да предотвратяваме понататъшните възможности за измама." 
13% е ръстът в туризма във Велико Търново за една година, посочи кметът Даниел Панов:
"Набляга се на историята, на културата, на фестивалните прояви."
Международното изложение „Културен туризъм“ продължава до 21 април.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44