Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкриха цех за незаконна дървесина във велинградско село

Снимка: БГНЕС

Икономическата полиция в Пазарджик откри контрабандна дървесина в незаконен цех, прикрит в шивашка фирма във велинградското село Света Петка. Проверката е извършена съвместно с инспектори от приходната агенция и „Инспекцията по труда".

В едната част на цеха са открити допълнителни помещения за преработка на дървесина. Открити са инструменти и машини за рязане и шлифоване на дърво. В двора на фирмата са открити още 110 кубика дърва за огрев и още 4 кубика, обработени за мебели и материал. За тази дейност собственикът, 53-годишен мъж от съседно село не разрешава никакви разрешителни документи.

В шивашката фирма работят 30 жени, самоличността им е установена. Проверява се дали имат трудови договори. Данъчните служители извършват и ревизия на фирмата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44