Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бабиш с нов шанс за коалиция

Автор:
Андрей Бабиш
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Чешките социалдемократи се съгласиха да възобновят преговорите за формиране на управляваща коалиция с партията АНО на премиера Андрей Бабиш.

Решението дойде след като Бабиш предложи на социалдемократите 5 от 15-те министерски кресла в бъдещия кабинет, включително и министерството на вътрешните работи. С това условие премиерът гарантира, че няма да се меси в работата на полицията, която го разследване за злоупотреби с европейски средства.

Правителствената криза в Чехия продължава вече половин година след парламентарните избори.

Дори ако АНО и социалдемократите постигнат споразумение, те ще имат само 93 депутата от общо 200 в долната камара на парламента и ще трябва да разчитат на комунистите за вот на доверие.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44