Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Западът обвини Русия, че пречи на инспекторите в Сирия

Снимка: БГНЕС

Франция обвини Сирия и Русия, че пречат на Организацията за забрана на химическите оръжия да разследва твърденията за химическа атака, извършена по-рано този месец близо до Дамаск.

Екип от Организацията чака вече близо седмица да бъде допуснат до град Дума, който наскоро бе изоставен от бунтовниците. Сирийските власти и руските им съюзници обясниха, че все още не могат да гарантират сигурността на инспекторите.

Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан поиска от сирийските власти да осигурят незабавен и пълен достъп до мястото на атаката и да не се опитват да компрометират доказателствата.

Една от задачите на Организацията за забрана на химическите оръжия е да установи какво вещество е било използвано при атаката на 7 април, при която загинаха над 40 души. Франция и съюзниците ѝ - САЩ и Великобритания, обвиниха за случилото се сирийското правителство и нанесоха въздушни удари в Сирия миналата събота.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44