Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново броят врабчетата

Снимка: БГНЕС

За втора поредна година ще се проведе кампания за преброяване на врабчетата на 12 май. 

Броят на врабчетата намалява. Мариана Вълчева от Българското дружество за защита на птиците обясни:

"Около 64% от местата, в които няма врабчета, всъщност се оказа, че са в София. Намалява тяхната храна.

Колкото повече деца се регистрират и броят врабчета на 12 май, така те ще участват в един жребий и могат да спечелят голямата награда, която ще бъде екскурзия."

За участието на ученици от 105-то училище "Атанас Далчев" в кампанията на Българското дружество за защита на птиците, разказва преподавателят Вергиния Иванова:

"През ноември се включихме в кампанията на Българското дружество за защита на птиците "Зрънце любов". Заедно с родители направихме хранилки за зимуващите птици, за да им помогнем да оцелеят в студените зимни дни."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44