Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голямо българско хоро се изви за шеста година на Гран плас в Брюксел

| обновено на 22.04.18 в 18:21
2
Снимка: Ангелина Пискова, БНР

Българи и хора от други националности се уловиха на хорото на Гран плас в Брюксел. Инициативата се провежда за шеста година. 

Проявата бе открита от кмета на Брюксел, отговарящ за културата Карин Лаю, министъра за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова и евродепутата Ева Майдел, чиято е инициативата. 

Събитието започна с изпълнение на кукерската група, на музикантите и танцьорите от Академията по изкуствата в Пловдив. 


Проявата, която е част от Българското председателство на ЕС, се провежда под патронажа на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. В него участва и българският представител в Европейската сметна палата Илиана Иванова, Ансамбъл „Търновска Царица“, Български кукери от с. Раковски. 

Ето какво каза Ева Майдел:

"Това, което искаме да покажем,е талантите на нашата страна, да направим така, че по време на Българското председателство, когато прожекторите на цяла Европа и не само, са обърнати към България, да направим нашия имидж по-пъстър, по-цветен, разказвайки за успешните истории в нашата страна."

В танците участва и 8-годишната Елена Чучкова:

"Участвам в кукерската група и ще държа едно знаме на България".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44