Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шивачки от Дупница поискаха неизплатените си възнаграждения от Фонда за гарантирани вземания

Мая Манолова на среща с шивачки от Дупница
Снимка: Кирил Фалин, БНР

173 шивачки от скандалната италианска фирма "Абонданца", която не им е изплатила по две заплати от 2016 год., са подали заявление да получат възнагражденията си от фонда за гарантирани вземания, съобщиха от регионалното управление "Социално осигуряване" в Кюстендил. След серия протести съдействие на работничките да получат заплатите си оказа омбудсманът Мая Манолова.

Сега се прави проверка на всеки конкретен случай, а през май ще стане самото изплащане на забавените почти две годиини заплати. Някои от подалите заявление имат да получават по около 2 000. лева. Ограничението обаче е, че по този фонд може да се изплащат до 1 300 лева, така-че те няма получат остатъка. Последното заявление на работничка от фирмата е от петък. Същевременно, на фирма „Абонданца“ ЕООД, която вече не развива дейност, са издадени 12 акта за установяване на административни нарушения и за нарушения на трудовото законодателство. 

В сила са влезли и 12 наказателни постановления на обща стойност 60 000 лв., които са дадени за събиране на Националната агенция за приходите, казаха експрети.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44