Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пети ден квартал в Добрич няма нормално водоподаване

Снимка: БГНЕС

Пети ден квартал в Добрич няма нормално водоподаване. Причината е в нарушената работа на хидрофора, както и в аварии на водопровода.

На общинската сесия е било внесено предложение абонатите, които не са имали повече от 12 часа вода, да бъдат обезщетявани от ВиК дружеството.

Близо 4000 души, населяващи квартал "Балик" в Добрич, вече пети ден живеят без вода. По думите им, постоянните аварии на водопреносната мрежа в Добрич са поредното доказателство за ескалиращите проблеми.

"От петък вечерта нямаме вода, с някакви много малки изключения, а ако някой във ВиК се чувства безсилен, да си подаде оставката и да напусне".

"Имаме две деца и сме на шестия етаж. От пет дена тези деца не могат да се изкъпят. Това е безобразие".

"Отгоре вони, отдолу излиза. Представете си какъв живот живеем".

От ВиК - Добрич информират, че се работи по отстраняването на проблема. Водоноски в квартала не са осигурени.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44