Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Расте броят на отпадналите от образователната система ученици в Добрич

Снимка: БГНЕС

Броят на отпадналите от образователната система ученици в град Добрич продължава да расте, според годишния отчет на Общинската програма за закрила на детето. За учебната 2016/2017 година напусналите преждевременно училище деца са 235. 

За сравнение през учебната 2015/2016 година отпадналите от образователната система ученици в Добрич са били  212, а през предходната 180. Заместник-кметът по хуманитарните дейности в община Добрич д-р Емилия Баева информира, че общината, заедно с ръководствата на детските градини и училища, Регионалното управление по образование, дирекцията „Социално подпомагане“ и неправителствените ромски организации работят съвместно, с цел да се намали броят на отпадащите ученици. По думите ѝ, явлението е изключително сложно и налага комплексен подход и ангажираност на всички институции.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44