Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 400 фиданки бяха засадени в местността "Игликини поляни" в ПП "Витоша"

Снимка: БТА

В местността "Игликини поляни" в Природния парк "Витоша" бяха засадени над 400 фиданки смърч, за да облагородят зоната, до която ще имат достъп и хората с увреждания.

"Проектът е част от инициативата "Избери, за да помогнеш", като средствата, които събрахме служителите и банката за кампанията ще облагородят една площадка за хора с увреждания на Витоша", обясни Борислава Денева.

"В допълнение това, което ще направим конкретно с фиданките е да освежим самата флора там на място. А и вярваме, че този проект ще помогне за преодоляване на изолацията на хората в неравностойно положение, както и ще им даде достъп до техни любими занимания като туризъм, прекарване на свободното време сред природата", добави Денева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44