Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Кубрат протестират заради лошото състояние на пътищата за Русе и Разград

| обновено на 29.04.18 в 11:31
Снимка: БГНЕС


Разбитите пътища пътища към Разград и Русе изкараха на протест над 200 жители на Кубрат. Хората протестираха в продължение на четири часа. 

Протестираме заради лошото състояние на пътните отсечки и пресичаме шосето напречно, обясни Недялка Кирилова, един от организаторите на протеста.

„Основните ни цели са незабавни мерки по пътищата Кубрат-Русе и Кубрат-Разград. Всяка пролет ни замазват очите с едни подобия на кърпежи, които после много лесно се разпиляват. Това го отчитат като ремонтна дейност. Няма маркировки, пътищата са в окаяно състояние. Искаме поне да заприличат на нещо до края на тази година“, каза Кирилова.

„Искаме някой да направи нещо. Вече 30 години не е ремонтиран пътят, а ежедневно се пътува по него, купуват се винетки“, обяви по-рано друг от организаторите на протеста Нина Тодорова.

За основния ремонт на двата участъка са необходими десетки милиони левове, с които в момента Агенция „Пътна инфраструктура“ не разполага. Това се казва в разпространено тази сутрин съобщение от Агенция „Пътна инфраструктура“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44