Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 4 км улици в Айтос ще бъдат ремонтирани по проект

Община Айтос предстои да обяви обществената поръчка за избор на фирма изпълнител, която да извърши ремонт на улични настилки в града. Средствата за него са по проект финансиран с 2 млн. лв. чрез Държавен фонд "Земеделие" по програмата за развитие на селските райони, мярка 7.2 , съобщи кметът Васил Едрев:

„Това са близо 4 км улици. Такъв проект до сега в Айтос не е реализиран, ще бъдат направени много удобства както за шофьорите, така и за пешеходците. Надявам се, процедурата да бъде завършена през тази година, защото практиката показва, че винаги има обжалване, което забавя процеса на стартиране на проектите.“

Проектът включва седем от най-важните пътни артерии в града, сред които улиците "Цар Освободител" и "Станционна". В капиталовата програма на Община Айтос през тази година са заложени 600 хил. лв, двойно повече средства в сравнения с 2017 г., за рехабилитация на улични и тротоарни настилки във всички населени места в Айтоско.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Доброволци, земеделци и пожарникари локализираха пожара в село Малко Шарково

Сигналът за първоначалното задимяване в района е подаден в 13:30 часа днес.  Вятърът е спомогнал за бързото разрастване на стихията и превземането на по-голяма територия. За няколко минути доброволци, заедно с кметовете на селата Мамарчево и Воден, ръководени от Христо Христов - кмет на община Болярово и Нина Терзиева - зам.-кмет, се включиха в..

публикувано на 29.07.24 в 17:07
В Бургас бе официално открит един от шестте български центъра за подкрепа на бежански общности.

Половината деца бежанци в България не ходят на училище, някои от тях – от две години

Около или повече от 50% от децата бежанци в България не ходят на училище или детска градина - съобщи Екатерина Димитрова, ръководител на отдел „Външни отношения“ на Агенцията на ООН за бежанците в България пред БНР Бургас. Тя се включи в днешното официално откриване на Център за подкрепа на бежански общности в Бургас, който е част от мрежа с още пет..

публикувано на 29.07.24 в 15:37

Заявления за подпомагане на пострадалите от пожарите край Воден ще се приемат от 1 август

Служители на Агенция социално подпомагане ще приемат Заявления за подпомагане на пострадалите от пожарите в селата Горска поляна, Воден и Крайново н а 1 август от 10:00 часа . Това съобщават от Община Болярово. Право на еднократна помощ имат хора, които не са получили помощ за същата цел по реда на чл.16 от правилника за прилагане на Закона за..

публикувано на 29.07.24 в 14:32

КТ "Подкрепа" със структури в над 90% от общините в бургаско

Конфедерацията на труда "Подкрепа" има структури в над 90% от общините в бургаска област. Дори повече отколкото е необходимо, за да има национална представителност, коментира лидерът на бургаската структура Иван Костадинов по повод започналото така наречено „преброяване“ на синдикатите и работодателите. Процедурата се провежда според изискванията..

публикувано на 29.07.24 в 13:05

Започва подписването на договорите за подмяна на старите отоплителни уреди с нови

Подписването на договори за подмяна на старите отоплителни уреди на дърва и въглища с нови екологични уреди започва от днес, съобщават от Община Бургас.  Дейностите са част от Интегрирания проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух“ по Програма LIFE. Подписването ще се извършва до 9 август всеки..

публикувано на 29.07.24 в 10:45

Камено и няколко села в Бургаско са без вода

Ремонтни дейности по отстраняване на авария се извършват в Камено. По тази причина градът ще е без вода до 12,30 часа, информират от ВиК Бургас. До 14,30 часа пък е прекъсванетоза каменското село Ливада. Аварии са причина за спиране на водоподаването и в карнобатското село  Венец до 12 часа, в с.Хаджиите до 15 часа и в село Деветак до..

публикувано на 29.07.24 в 09:22

Преустановяват се даренията на дрехи и храни за Воден, остава финансовата подкрепа

Преустановява се приемането на дарения във вид на дрехи, храни и домашни принадлежности за пострадалите от пожарите във Воден, съобщават от община Болярово. Всеки, който желае да окаже подкрепа може да го направи финансово, по дарителската сметка открита от общината.  "Искрено сме признателни за вашата съпричастност. Благодарим Ви!", казват от..

публикувано на 29.07.24 в 08:32