Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Образователни промени са в центъра на вниманието на вестниците днес. 
"Фейлетоните на Алеко излизат от учебниците", извежда Труд.Това става ясно от новите учебни програми, публикувани за обсъждане. В 11-ти клас ще се изучава "Бай Ганьо", а учениците ще се запознават и със съвременни писатели като Борис Христов и Виктор Пасков. В програмите липсват творбите на Емилиян Станев. Според Земя най-голямата промяна е, че авторите ще се изучават не хронологично, а по теми като любов, смърт, природа.
"Екскурзия в чужбина е хит сред кандидатстудентските бонуси за 2018", информира вестник Сега. Някои университети предлагат специални стипендии, а други намаляват таксата при ранно записване или ако кандидатът доведе и свои приятели.Целта е да се осигури приток на кандидати, обяснява изданието.
"Пенсионери емигрират, за да се лекуват", съобщава 24 часаИзданието поставя над челото думите на вицепрезидента Илияна Йотова: "Държавата е на автопилот и не можем да се оправдаваме с европредседателството". Вестникът съобщава още, че Съвет на Обединени патриоти ще чертае червена линия за законите, защото от коалицията излизат разнопосочни сигнали.
"Консервите с храна за бедни от БЧК се продават на битака по левче", разкрива Телеграф. В същото време от организацията отчитат, че са намалели желаещите за хранителни помощ. Пакетите се раздават до 5 май.
За Стандарт водеща е информацията, че електронните винетки  ще има от 1 януари. Очаква се цената да остане същата, а видеокамери ще следят трафика и автоматично ще получаваме глоба, ако не е поставена винетка.
"20 хиляди камери ни пазят от крадци", пише Монитор. Те вече са монтирани в градове и села, а до 2 години ще има записващи устройства и в най-малките населени места.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44