Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Добрич се включва към Европейската инициатива "Нощ на литературата“

Снимка: Pexels

Община Добрич е поредната българска община, която се включва към Европейската инициатива „Нощ на литературата“, организирана в партньорството с Чешкия културен център. По този повод почитателите на поезията в Добрич днес ще могат да слушат стихотворения на чешки автори, рецитирани от автомат. 

В Нощта на литературата, която ще се състои на 9-и май, ще бъдат представени произведения на съвременни европейски автори, четени от знакови личности от Добрич. Като съпътстващо събитие в града от днес до края на месец май май ще гостува поезиомат за слушане на поезия, който ще бъде монтиран в началото на Градския парк „Свети Георги“. 

Поезиоматът съдържа 20 стихотворения, представени на оригиналния език и в превод на български. Добрич е вторият български град, в който поезиоматът ще бъде монтиран през тази година по предложение на Чешкия културен център и инициатива на Община Добрич. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44