Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Добрич дава 20 000 лева за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми

Община Добрич

Община Добрич е отделила 20 000 лева за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Разработва се правилник за хора, чиято единствена възможност да станат родители е чрез процедурите инвитро.

Всяко трето или четвърто дете в Добрич се появява на бял свят чрез асистирана репродуктивна технология, заради съвременния начин на живот и хранене, споделя заместник-кметът д-р Емилия Баева. В правилника е заложена сумата от 3 000 лева на двойка за извършена процедура:

"Ще приемаме заявленията и ще ги разглеждаме по реда на тяхното постъпване. Двойките, които имат проблеми, могат да кандидатстват в една и съща финансова година и пред Националния фонд, и при нас, но няма да допускаме двойно финансиране за една и съща процедура".

Правилникът за подпомагане на инвитро процедурите се очаква да бъде приет на общинската сесия през май.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44