Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 35% от обслужващия персонал по Северното Черноморие ще бъде от страни извън ЕС

Около 35% от обслужващия персонал по Северното Черноморие през настоящия туристически сезон ще бъде от страни извън Европейския съюз.

Очаква се 1200 чужденци от Украйна, Молдова и Виетнам да започнат работа в курортния комплекс "Албена".

За втора поредна година курортен комплекс "Албена" ще разчита на вносна работна ръка. Липсата на кадри е не само в най-големия добруджански курорт, но и по цялото Черноморие. Това са показали резултатите от проведените туристически трудови борси в Добрич, Тервел и Каварна.

Работодателите предпочитат да набират персонал в преки преговори с кандидатите, заяви директорът на Бюрото по труда в Добрич Васил Сивков.

"Има голямо търсене от страна на работодателите на работна ръка по цялото Черноморие".

На еднодневната трудова борса в Добрич са били обявени 570 работни места. Няма данни каква част от тях са били заети.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44